Читај ми!

Ускоро биоскоп у Кикинди

Кикинда је некада имала два биоскопа, а већ осам година нема ни један. Ту чињеницу многи грађани нерадо прихватају. Ранији покушаји да се поново покрене биоскоп, пропадали су, а из локалне самоуправе, међутим, ових дана стижу охрабрујуће најаве.

После осам година, Кикинђани ће ускоро имати биоскоп. Иницијативу да у Кикинди поново проради биоскоп подржало је на хиљаде људи, а локална самоуправа је спремна да предузме кораке ка реализацији овог пројекта.

Мирко је међу последњим радницима последњег биоскопа у граду. Он радо прича о времену када је сала била претесна да прихвати све посетиоце.

"Није било уопште улазница да се нађе, чак смо морали и фотеље које су биле у ходнику, увлачити унутра", каже Мирко.

Биоскопи су давно затворени. Данас се на њиховом месту налазе мегамаркет и тениска сала, а Кикинђани се са сетом присећају времена када су филмове гледали на великом платну.

"Док сам била млађа ишла сам редовно у биоскоп, а то је лепо за децу", каже једна Кикинђанка.

"Још као мали док смо ишли у основну школу, водили су нас масовно, а касније смо сами одлазили пошто су се приказивали добри филмови и све је то било ок", каже суграђанин.

Иницијативу да у Кикинди поново проради биоскоп покренуту на друштвеној мрежи, подржало је на хиљаде људи. А локална самоуправа је спремна да предузме кораке ка реализацији овог пројекта.

"Постоји иницијатива и добра воља људи који су задужени за тај посао, тј. локалне самоуправе. Постоје и одређена средства и верујем да бисмо прве пројекције могли да имамо већ тамо негде на јесен", каже Милош Латиновић, заменик председника општине Кикинда.

Биоскоп би требало да буде део мултифункционалне сале која ће се налазити у недовршеној згради ТВ студија. Колико ће цео подухват коштати, још је непознато, јер је пројектна документација тек у изради.

Иначе, прва филмска пројекција у Кикинди, одржана је пре 108 година, а последњи биоскоп затворен је пре осам година, због слабе посећености. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 24. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару