Читај ми!

Све за опстанак села

Трећина средстава из буџета од предвиђених 411 милиона динара у општини Владимирци, у Мачванском округу, предвиђена је за завршетак започетих инвестиција и нове пројекте. Стварање услова за останак младих у том крају, основне су смернице развоја и за ову годину.

Изградња спортско-пливачког центра, највећа је инвестиција у последњих неколико година у општини Владимирци. Уз фудбалски и терен за мале спортове, становници ове општине до јуна би требало да добију и базен.

"До сада је отприлике три четвртине радова на базену урађено и надамо се да ће до почетка ове купалишне сезоне 2013. године базен бити завршен", каже Дејан Нешић, заменик председника општине Владимирци.

Изградњом спортског центра чија је вредност 90 милиона динара испуниће се сан многих становника ове општине.

"Сањао сам базен 50 година, коначно ћемо га добити, нећемо морати да идемо у Коцељеву да се купамо", каже Милета Младеновић из Матијевца.

У две фабрике горњих делова обуће у Владимирцима запослено је око 600 радника. Деведесет одсто мештана од 18.000 становника бави се пољопривредом. Експлоатација геотермалне бушотине била би први корак и ка бањском туризму.

"То ће значити опстанак младих на овим просторима и наравно, отварање нових радних места, имајући у виду да смо већ откупили пет хектара земље за ту намену", каже председник општине Владимирци Владица Марковић.

Ове године, за копање бунара у безводном подручју биће издвојено око четири милиона динара. Зоран Лазаревић из Каоне за бунар дубок 125 метара од општине је добио око 280.000 динара, уложио још 500.000, а затим је без надокнаде омогућио да се вода користи и у сеоској школи и амбуланти.

"Имали смо путеве, имамо осветљење, имамо све, само нам је вода фалила. Ископавањем бунара добили смо сигурност да можемо да проширимо производњу", каже Зоран Лазаревић, пољопривредник из Каоне.

За развој пољопривредне производње у Владимицима ће ове године бити издвојено 27 милиона динара.

"Новина ове године је кредитирање пољопривредника за подизање вишегодишњих засада воћа, што значи да ће пољопривредници моћи да добију средства од општине да посаде вишегодишње засаде, а после шест година та ће средства враћати општини тј. Дирекцији за пољопривреду без камате и неће бити везани за евро, каже директор Дирекције за пољопривреду Слободан Сарић.

Ове године требало би да буде завршен и Дом ученика Посавотамнавске школе уз помоћ надлежног министарства, а део средстава из буџета биће издвојен и за стипендирање најбољих студената и новчане награде и бесплатна летовања које добијају вуковци и ђаци генерације.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 24. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару