Читај ми!

На пролеће санација болнице у Краљеву

Санација краљевачке Интернистичке болнице, која је тешко оштећена у земљотресу пре три године, почеће на пролеће. Министарство здравља обезбедило је из буџета 100 милиона динара, а већ је објављен и јавни позив за извођаче радова.

На пролеће почиње санација краљевачке Интернистичке болнице, која је тешко оштећена у земљотресу пре три године.  

Пројекат санације Интернистичког блока урађен је још пре две ипо године, али чекало се када ће на рачун здравственог центра и из којих извора лећи 100 милиона динара, колико је процењена вредност радова да би се овај део Здравственог центра "Студеница" вратио у функцију.

"Око 300.000 пацијената, колико гравитира у овој установи, коначно ће моћи да добије адекватну здравствену заштиту, да не причам о условима који ће значити за медицинско особље", каже за РТС директор ЗЦ "Студеница" Звонко Веселиновић.

Због затварања Интернистичке болнице центар је остао без 220 кревета и приморан је да и даље на одељењима нове болнице буде и по десеторо пацијената у соби.

"Помешани смо и мушки и женски заједно, али шта да се ради када се мора", објашњава пацијенткиња из Новог Пазара која је, каже имала срећу да добије слободан кревет.

Санација остећене зграде Интернистичке болнице требало би да почне за два месеца, а радови би могли да буду завршени за најмање шест месеци.

"Када смо чекали две ипо године, издржаћемо и толико, само да се уради квалитетно" каже доктор Милан Тошић, начелник Интернистичке болнице.

Интернистичка болница је комплетно реновирана пре 12 година, али се очигледно није водило рачуна о статистици. Око 5.500 квадрата је готово руинирано. Према пројекту санације зграда ће бити опшивена анкерима отпорним на потрес и од 10 степени Рихтарове скале.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 24. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару