Читај ми!

Ризично без атеста

После јучерашње експлозије плинске боце у Краљеву, инспекција најавила појачану контролу бензинских пумпи и места где се продају боце. Власник куће Зоран Пајовић, тврди да је приликом замене плин из нове боце неконтролисано почео да истиче.

Више од пола куће породице Пајовић из Краљева је уништено. Власник куће Зоран Пајовић, тврди да је приликом замене плин из нове боце неконтролисано почео да истиче што је довело до експлозије. Срећом нико од четворочлане породице није повређен.

Складиштење, транспорт и продаја тешног нафтног гаса и осталих експлозивних средстава у надлежности је Против-пожарне инспекције Сектора за ванредне ситуације, а када је промет у питању,  и Републичке тржишне инспекције.

Последњи пут је пролетос спроведена контрола малопродајних објеката за плинске боце и тада је Против-пожарна инспекција поднела прекршајну пријаву против једног физичког лица.

Са друге стране тржишна инспекција редовну контролу спроводи по налогу свог Републичког сектора тржишне инспекције.

Потрошачи ће најбоље сами себе заштити уколико приликом куповине најпре провере податке о исправности боце, атесту и датуму пуњења. Обично се код рукохвата боце налазе бројни подаци од којих је најважнији сертификациони знак. Он је препознатљив по специфичном распереду три слова А у троуглу и има га не само на плинским боцама већ и на осталим производима где има лако запаљивог гаса.

Боцу је преузела криминалистичка полиција и вештачењем ће бити утврђено да ли је била исправа или не. Тек по завршетку истражних радњи и само уколико се докаже да је боца пуњена непрописно и да је вентил, како тврди Зоран Пајовић био неисправан, може се од правног лица код којег је купљена боца или судским путем тражити накнада штете.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару