Читај ми!

Одговорност на време!

Путари се и даље боре са снегом у појединим деловима земље. Док из неких надлежних служби чујемо да оваква ситуација није смела да буде изненађење, други пак тврде да су учинили све што су могли.

Седми дан од првих снежних падавина, путари се и даље боре са снегом у појединим деловима земље. Док из неких надлежних служби чујемо да оваква ситуација није смела да буде изненађење, други пак тврде да су учинили све што су могли. 

У истим временским условима путеви уз границу Мађарске и Србије различито су очишћени - на мађарској стани очишћени су и суви, а у Србији потпуно другачија слика.

Председник општине Опово Милорад Солдатовић каже да не зна каква је ситуација у Сибиру, али тврди да је код нас ситуација алармантна.

"Механизација којом располаже наше јавно предузеће није довољна. Међутим, захваљујући приватницима који су се са својим машинама укључили, ми за сада нешто успевамо", каже Солдатовић.

У Сектору за ванредне ситуације тврде да је било проблема у размени информација између државних органа. Поручују да лежеран однос према наредби о поступању у ванредним ситуацијама носи кривичну одговорност и да Сектор не сме да буде изговор за туђу неодговорност и нерад.

Начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић каже да уколико се забрањује теретни саобраћај, неопходно је да се то учини пре него што невреме почне и да информацију о томе има Сектрор за ванредне ситуације истог момента кад је наредба издата.

"Присуство саобраћајне полиције мора да буде на кључним местима где се очекује застој у саобраћају и да се размена информација између ових органа ради преко Сектора за ванредне ситуације", рекао је Предраг Марић.

Путари су били спремни и добро су обављали посао, тврди министар саобраћаја Милутин Мркоњић.

"Морам да подсетим критичаре, добронамерну критику прихватам увек, цела Европа била је под снегом та два дана па и Србија. Тренутна ситуација је била изазвана тренутном ситуацијом на небу и ја не могу да тражим одговорност ни за кога", каже Мркоњић.

И у "Путевима Србије" тврде да су учинили све што су могли и да су проблем правили несавесни возачи и локалне самоуправе које, кажу, нису преузеле свој део посла.

Зоран Стојисављевић из "Путева Србије" уверен је да нико није затајио од служби које су радиле савесно свој посао.

"Не могу да кривим ни путаре. Руководилац сам штаба зимске службе и знам са којим капацитетима су путари изашли, знам са каквим средствима управљају и рукују, знам како су тај посао радили", каже Стојисављевић.

Први човек Републичког штаба Ивица Дачић тражи од општина да преиспитају уговоре са предузећима која одржавају путеве, како се сцене од претходне недеље не би понављале. У међувремену, стиже и ледена киша, што је први тест за нови апел.

МУП Србије и Јавно предузеће "Путеви Србије" саопштили су да ће у случају појаве леда и поледице на коловозима у Војводини и југозападним деловима земље, затворити саобраћај на угроженим деоницама.

МУП Србије апеловао је на возаче да без преке потребе не крећу на пут и упозорио да ће у случају потребе затворити угрожене деонице и забрану саобраћај на њима.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару