Читај ми!

Трговинска кућа за пример

Већина великих фирми у Кикинди које су биле носиоци привредног развоја, потпуно су нестале или су, након приватизације, смањиле и број радника и производњу на минимум. Једна од ретко успешно приватизованих је трговинска кућа "Ангропромет".

Када је у познатој трговинској фирми "Ангропромет" покренут стечај, ниједан бизнисмен се није усудио да је купи, али, финансијске тешкоће нису уплашиле и немачког бизнисмена Рудолфа Валтера.

"Ми немамо проблема. Ми их решавамо. Отворићемо и две нове продавнице и запослити 25 особа. Где тачно, нећу вам рећи, јер конкуренција прислушкује", каже Валтер. 

За десет година, колико је овај немац власник Ангропромета, број радника је са 127 повећан на 250.

"Радим тридесетчетири године у овој фирми непрекидно и јако сам задовољна послом. Јако је било тешко када је фирма била у стечају. Сви смо се плашили да ћемо остати без посла, али су многи успели да задрже посао, а међу њима сам и ја", каже Сандић Софија, радница.

Њена колегиница Буцало Марија додаје да су задовољни, да су плате редовне и да имају посла.

Исто такав коректан однос према послу и Валтер очекује од својих радника. Сталне муштерије су, тврди, најбољи показатељ тога.

"Понуда је одлична и особље је љубазно, тако да врло радо долазимо ту да пазаримо", кажу муштерије.

Због честих донација и хуманитарних акција које спроводи, овај 85-годишњи бизисмен, успео је свом трговинском ланцу да обезбеди и углед, каквим ретко која фирма у Кикинди може да се похвали.

"Тај однос господина Валтера и "Ангропромета" према нашем граду, према нашим суграђанима и својим запосленима на основу чега је, прошле године добио и награду општине Кикинде и проглашен за почасног грађанина Кикинде, је за сваку похвалу", каже Ненад Грбић из Општинског већа Кикинде.

Рудолф Валтер послује и у другим војвођанским местима и запошљава укупно 550 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару