Читај ми!

И лигаши завејани

Делегати из појединих крајева Војводине, који су се враћали са јуче одржаног конгреса ЛСВ, због снега нису успели да стигну својим кућама. Неки од њих километрима су пешачили по снегу.

Чланови Лиге социјалдемократа Војводине из Сомбора који су остали заглављени у аутобусу на путу Бачки Петровац-Силбаш, збринути су у основној школи у селу Силбаш, саопштила је та странка.

Поједини чланови су пешке стигли од завејаног аутобуса до Силбаша, а преостале су евакуисале спасилачке службе.

"И последњи делегат ЛСВ из Сомбора који је чекао лекарску помоћ у завејаном аутобусу стигао је у основну школу у Силбашу, тако да су сад сви на сигурном. У школи нема хране па је председник општине Бачки Петровац обезбедио храну, а и мештани су се понудили да припреме храну за лигаше који су ноћ провели завејани на путу Бачки Петровац-Силбаш", наводи се у саопштењу.

Делегати су синоћ око 18 сати кренули пут Сомбора, након што су присуствовали Конгресу ЛСВ у Новом Саду. Након што путеви буду очишћени и полиција одобри полазак аутобусу, делегати ће кренути својим кућама.

Према речима председника Градског одбора ЛСВ у Сомбору Драгана Ненадова, повратак би требало да буде у раним поподневним сатима. Још неколико аутобуса са делегатима ЛСВ имало је проблема да стигне до својих домова због завејаних путева.

Делегати из Бача ноћ су провели у Товаришеву. Неколицина се јутрос упутила пешке до Бача који је удаљен пет километара и они су тренутно надомак својих кућа, док остали чекају да се рашчисте путеви.

Делегати из Аде, Сенте и Кањиже, који су ноћ провели у основној школи у Хоргошу, око подне су стигли својим кућама.

Лигаши из Чоке су ноћ провели у Месној заједници Ново Орахово и чекају да се рашчисте путеви да би стигли до својих породица, а делегати из Жедника и Ђурђина су од Суботице до својих кућа стигли пешице.

На путу су били заглављени и чланови ЛСВ из Зрењанина, који су у своје домове стигли око шест сати ујутру.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару