Читај ми!

Треће полувреме фудбалских ветерана

Двадесетак екипа фудбалских ветерана редовно се састаје у пријатељским сусретима у малом фудбалу широм земље. Највише бивших професионалних фудбалера било је на утакмици у Кикинди.

У екипама фудбалских ветерана, који већ десет година играју пријатељске утакмице широм Србије, има лекара, економиста, месара, пекара, адвоката. На утакмици у Кикинди, где је Алфа из Београда играла против домаћина, највише је, ипак, било професионалних фудбалера.

Драгољуб Бурсаћ је фудбалску каријеру започео у наковачком Полету, а са Ријеком је освојио два Купа маршала Тита. Истиче да је куриозитет данашње утакмице то што је после тридесет година поново играо против Аце Трифуновића.

Са бившим југословенским репрезентативцем и играчем Партизана и Јувентуса, последњи пут срео се у финалу југословенског купа, када је тријумфовала његова Ријека.

Аца Трифуновић, који сада има скоро шездесет година, каже да никада није изашао из фудбала и да му оваква дружења много значе, јер одржава контакте са старим друговима и посећује градове у којима раније није био.

Зоран Милијевић је осам година наступао за Кикинду и зрењанински Пролетер. Он каже да му овакве активности помажу у одржавању правилне телесне тежине.

Зоран Зекић, који је са Рашком Балмазовићем играо за ОФК Београд, са Петковићем и Карасијем, истиче да су ове утакмице "продужетак његовог живота": "Имам педесет три године, а на терену се осећам као да ми је тридесет три."

Рашко Балмазовић каже да му одговара што се виђа са старим другарима и упознаје друге људе, али му је, наглашава, најлепше треће полувреме.

А треће полувреме одржано је у Етно-кући у Мокрину, уз музику и банатске специјалитете. Килограме изгубљене на утакмици ветерани су надокнадили, а и душу нахранили сећањима.

                                                                        

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару