Читај ми!

Тражећи мајку, запалио Водоторањ

Зрењанинска полиција привела је мушкарца због основане сумње да је изазвао пожар на седмом спрату зграде "Водоторањ" у центру Зрењанина. Пожар је локализован захваљујући присебности запослених који су се налазили у згради.

У тренутку избијања пожара у згради "Водоторањ" у центру Зрењанина било је тридесетак људи, који су радили у пословним просторима од седмог до једанаестог спрата.

Катастрофа је избегнута захваљујући присебности Бојана Лазичког и Александра Крстића, запослених на Радију Клик, испред чијих је просторија избио пожар.

"Дим био веома густ, па сам морао да идем на спрат ниже да узмем ваздуха", каже Лазички. "Било је веома напорно, али су на срећу почели да пристижу и људи с виших спратова који су доносили апарате за гашење пожара."

Пошто су сазнали за пожар, у помоћ су прискочили и запослени из Бизнис инкубатора, са директором Бојаном Љутићем на челу, а радници Дописништва Радио-телевизије Србије, чији је студио на 11. спрату, силазећи понели су апарат за гашење пожара и учествовали у тој акцији.

Док су најодважнији прискакали у помоћ, дотле су остали са видним проблемима у дисању, степеништем пуним дима силазили у приземље зграде. Лифт није коришћен из безбедносних разлога.

Ватрогасци су брзо стигли и потпуно угасили ватру, а полиција је у тоалету на седмом спрату пронашла мушкарца средњих година, осумњиченог да је подметнуо пожар, који је одмах одведен у полицијску станицу.

Како се могло чути од запослених, тај човек је долазио током преподнева у неке канцеларије, говорио неповезано, а једино што су успели да разумеју било је "да тражи мајку".

Полиција и ватрогасци из безбедносних разлога нису дозволи да се запослени врате у зграду до 11.30 часова, након чега је нормално настављен рад у свим пословним просторијама.

О овом случају обавештен је и истражни судија Основног суда и заменик јавног тужиоца у Зрењанину, а полиција још испитује околности под којима се све одиграло.

Зграда "Водоторањ" налази се у центру Зрењанина, у приземљу су просторије ОТП банке, а шест спратова је неусељено. Просторије од седмог до једанаестог спрата користе се као пословни простор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару