СДП још верује у чуда, последња шанса је тајно гласање

Последња сламка спаса коалиције СДП и ХНС у борби за место премијера представља тајно гласање које отвара могућност да се неки припадници коалиције Мост предомисле, наводи ријечки "Нови лист".

СДП планира да на конститутивној седници предложи кандидата за председника Сабора, јер ће у том случају први човек хрватског парламента бити изабран тајним гласањем, па остаје још минимална шанса да се део Моста предомисли и окрене ка левој коалицији.

 

Весна Пусић, лидерка ХНС, истиче да ће предложити кандидата за председника Сабора и да би, према њеном мишљењу, најбољи избор био Јосип Леко.

Лидерка ХНС отворено је истакла да се и даље рачуна на део Моста.

"Ти људи морају одлучити по својој савести", закључила је Пусић.

У коалицији Хрватска расте били су огорчени и разочарани расплетом, оцењујући да је ХДЗ са Мостом власт у руке добио "закулисним радњама".

"Нико у Хрватској није гласао за ово решење. За нестраначког премијера нису гласали ни бирачи ХДЗ, ни наши бирачи, а ни бирачи Моста, јер они су бирали протестно и хтели су промене, а не ХДЗ "стручњака". Ово је потпуно нелегитимно и незампаћено у модерној историји", навео је један од челника СДП.

Истовремено, унутар СДП све су гласније критике на рачун Милановића и начина на који је водио преговоре са Мостом.

"Оно што је Милановић морао, то је било да Мосту каже идете ли са нама у владу или не, подржавате ли нас или не", рекао је један од ријечких чланова СДП уверен да ни теорија о тајном гласању у Сабору више неће проћи лако.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи