Привредници у Бујановцу, Прешеву и Медвеђи добили новац за машине, алате и нова радна места

Привредницима из Бујановца, Прешева и Медвеђе већ тринаест година, Координационо тело додељује бесповратна средства за побољшање производње, упошљавање нових радника. Ове године, за те сврхе, издвојена су 34 милиона динара. Уговори су потписани са деветоро привредника из области грађевинарства, производње намештаја, столарије.

Нови су у свету намештаја, четири године га производе и продају у земљи и иностранству. Породица Јунузи из Бујановца добила је субвенције од милион и осамстотина хиљада динара, желе да побољшају производњу, упосле нове раднике.

"Тренутно имамо три радника, са средствима Координационог тела запослићу још два. Хвала Координационом телу за средства, са њима ћемо купити нов комби, да смањимо трошкове превоза, да побољшамо експорт у Европу и брже да стигне до купаца намештај", каже Албин Јунузи, произвођач наметаја из Бујановца.

Подстицајна средства добиле су и грађевинске и занатске фирме.

"Конкурисали смо први пут и одмах срећа, први пут смо добили. - То је машина коју ћете купити, чему служи?- За уградњу стакала у оквире", каже Срђан Стојановић, произвођач наочара из Бујановца.

Локалним самоуправама на југу Србије значи помоћ Координационог тела, субвенције намењене развоју малих и средњих предузећа.

"Значи отварање нових радних места за људе из наше општине и неку наду у бољу будућност, да држава брине о свим грађанима и на овом подручју", наводи Александар Милошевић, заменик председника општине Бујановац.

"Укупно нам се пријавило на овом конкурсу 11 привредних субјеката, деветоро њих је остварило право на субвенције које ми дајемо. Тако да ће негде данас око 20 милиона и 700 хиљада динара на овај начин бити подељено привредницима који су конкурисали. Очекивани ефекти свега овога су 14 радних места", каже Ненад Митровић, директор Координационог тела за Бујановац, Прешево и Медвеђу.

Координационо тело за Бујановац, Прешево и Медвеђу од 2012. године до сада је издвојило 410 милиона динара, а запослено је 350 људи.

понедељак, 21. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи