Пуповац: Сумњам у намештање, превару и мандатара

Није било несретнијег, спорнијег, брзоплетијег и неуспешнијег почетка за једну већину, односно владу, од овог, изјавио је потпредседник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац.

Пуповац је, коментаришући одлуку да нестраначка личност Тихомир Орешковић буде нови премијер Хрватске, истакао да “сумња у намештање, превару бирача и мандатара који је "пронађен у неколико сати, који лоше говори и чита хрватски и не познаје своју земљу".

“Имали смо добар разговор са председницом Колиндом Грабар Китаровић. Без нас и осталих заступника мањина нема стабилности, ни краткорочно, ни дугорочно”, наводи Пуповац за Б92.

Иначе, Пуповац је у уторак, након четвртог круга консултација са председницом Колиндом Грабар Китаровић, изјавио да СДСС, која има два заступника у Сабору, подржава лидера листе Мост Божу Петрова за мандатара.

Тада је и деловало да је извесно да ће Петров у сарадњи са коалицијом СДП-а Зорана Милановића постати нови хрватски премијер, али, по ко зна који пут, дошло је до преокрета. Петров је и одједном изјавио да прекидају све преговоре.

Након јучерашњих целодневних спекулација Домољубна коалиција коју предводи Хрватска демократска заједница (ХДЗ) и Мост договорили су се да за мандатара предложе Тихомира Орешковића, што је хрватска председница прихватила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи