Томпсону прети забрана уласка у ЕУ

Забраном уласка у Швајцарску, хрватски певач Марко Перковић Томпсон добио је забрану уласка у целу Европску унију, незванично потврђено из хрватског министарства спољних послова.

Трогодишњом забраном уласка у Швајцарску хрватски контроверзни певач Марко Перковић Томпсон, у ствари, је добио забрану уласка у целу Европску унију, односно све земље које су обухваћене Шенгенским режимом.

То је незванично потврђено из хрватског министарства спољних послова које ових дана улаже напоре да Швајцарска укине изречене мере против Томпсона, преноси Танјуг.

Иако Швајцарска није чланица Европске уније, она је унутар Шенгенског система граница, због чега нема граничне контроле према својим суседима, па би Томпсон, у случају да му улаз у ЕУ буде дозвољен, упркос забрани, могао несметано да се креће Швајцарском.

Електронски медији преносе изјаву портпарола у министарству Томислава Драгуна да је министарство, које третира Томпсона као и сваког другог грађанина Хрватске, већ реаговало преко хрватске амбасаде у Швајцарској.

Министарство је затражило образложење одлуке швајцарских власти, јер сматра да одлука о забрани уласка ничим није поткрепљена, а по Драгуновим речима, Томпсон је у својој каријери пропутовао цео свет и никад није добијена информација о било каквим инцидентима.

Хрватско Министарство спољних послова ће у следећих месец дана учинити све да Томпсон избегне ригорозну забрану, која би значила трогодишњи прогон из земаља ЕУ, пре свега да представи чињенице за које верује да ће оспорити одлуку.

Осим тога, и Томпсону је, као приватном лицу, отворена могућност да се жали на одлуку швајцарских власти, рекао је Драгун.

Томпсон је 3. октобра требало да одржи концерт у једном клубу у Луцерну, али су се политичке странке побуниле против доласка "хрватског фашисте" и издејствовале забрану његовог уласка у земљу.

Томпсону је до сада забрањен наступ у више земаља ЕУ или су, као у Немачкој, његови концерти одржавани уз строга ограничења и јаке мере безбедности.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи