Ухапшени бивши директори “Пивоварне” и “Истрабенца”

Због сумње да су извршили кривично дело из области корпоративног криминала у Словенији ухапшени бивши директори "Пивоварне Лашко" и компаније "Истрабенц" Бошко Шрот и Игор Бавчар.

Словеначка полиција ухапсила је бившег директора "Пивоварне Лашко" Бошка Шрота и бившег директора холдинг компаније "Истрабенц" Игора Бавчара, због сумње да су извршили кривично дело из области корпоративног криминала.

У току је претрага кућа осумњичених које је полиција одвела на испитивање, пренела је агенција СТА.

Хапшење Шрота словеначкој агенцији су потврдили чланови његове породице, док је вест о хапшењу бившег директора "Истрабенца" пренело неколико Интернет портала у Словенији.

Портпарол словеначке полиције Драго Менегалија изјавио је да су хапшења бивших челника "Пивоварне" и "Истрабенца" "у вези са сумњом да су почињена кривична дела злоупотребе службеног положаја и прања новца".

Менегалија је рекао да преткривични поступак води група државних тужилаца задужених за случајеве организованог криминала.

Бивши председник управе "Пивоварне Лашко" Бошко Шрот је наводно ухапшен због продаје више од седам одсто учешћа у "Истрабенцу" које је "Пивоварни Лашко" пре две године, преко ланца компанија, продала "Максим Холдинг", у већинском власништву Игора Бавчара.

И Шрот и Бавчар су морали да напусте руководеће положаје урушавањем система позајмљивања у јеку финансијске кризе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи