Читај ми!

Дан жалости у БиХ, сахрањен полицајац убијен у Зворнику

Драган Ђурић, полицајац убијен у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, сахрањен је уз највише почасти. У Босни и Херцеговини данас је Дан жалости.

У родном селу Каракај код Зворника уз највише полицијске почасти сахрањен је убијени полицајац Драган Ђурић.

Од полицајца Драгана Ђурића, уз чланове породице, опростиле су се бројне колеге, представници Владе Републике Српске, међународне заједнице, делегације амбасада, удружења и бројни мештани. Неверица, туга и мук за недужно изгубљеним животом.

"У последњем тренутку свог живота честито и савесно си вршио своје дужности и својим животом и телом спречио си нападача у намери да оствари свој циљ који је сигурно био више мртвих и рањених полицајаца, на чему су ти радне колеге вечно захвалне", рекао је у опроштајном говору командир Полицијске станице Зворник Владан Василић.

Опелу испред породичне куће убијеног полицајца присуствовао је и председник Српске Милорад Додик, који је потом посетио повређене полицајце.

У почасном строју испред породичне куће, убијеног Ђурића јутрос су испратиле колеге.

"Пацијент Жељко Гајић је у току данашњег дана отпуштен на кућно лечење и на хируршко-ортопедско праћење, а други пацијент ће највероватније у току сутрашњег дана напустити болницу и негу", рекао је начелник хирургије болнице у Зворнику Драган Цвијановић.

Заставе и Републике Српске и Босне и Херцеговине спуштене су на пола копља. Отказани су програми културно-забавног карактера на јавним местима, а медијске куће су своје програмске садржаје прилагодиле овом дану.

Надлежни и мештани заједнички осуђују терористички напад, а заједнички истичу жељу за безбеднијом будућности у Зворнику.

Заменик начелника општине Зворник Бојан Ивановић истакао је да Срби и Бошњаци у том граду треба да живе заједно и позвао све суграђане на мир, толеранцију, разумевање.

"У будућем периоду чекају нас бројни развојни пројекти, који треба да нам омогуће да што боље живимо и сарађујемо", додао је Ивановић.

У нападу на полицијску станицу, који је је извршио двадесетчетворогодишњи Нердин Ибрић из села Кучић Кула код Зворника, убијен је припадник Министарства унутрашњих послова Републике Српске Драган Ђурић и рањене су његове колеге Жељко Гајић и Стево Миловановић. Ибрић је убијен у размени ватре.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи