Оскрнављено православно гробље у Книну

Код храма светог великомученика Георгија у Книну непознати вандали оскрнавили православно гробље. Полиција извршила увиђај, а на гробљу је затекла четири особе који су негирали да су то учинили.

Непознати вандали оскрнавили су православно гробље код храма светог великомученика Георгија у Книну, саопштила је Епархија далматинска Српске православне цркве (СПЦ).

Према саопштењу објављеном на интернет страницама Епархије, гробље је оскрнављено јуче после подне, а оштећена су многа гробна места, споменици, крстови и полупане вазе са цвећем које је разбацано по гробљу.

"Починиоци нису презали, да усред бела дана почине такво недело. Храм и гробље су често, боље рећи перманентно мета вандализма, те се питамо докле ће ово трајати", наводи се у саопштењу.

Полиција је извршила увиђај, а на гробљу или код њега затекла је, наводи Епархија, четири особе који су негирали да су то учинили.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи