Читај ми!

Ухапшени задарски пиромани

Полиција ухапсила двојицу пиромана који су током августа на подручју Задра подметнули неколико пожара. Једног од ухапшених пилот канадера видео како иде за ватрогасцима и подмеће нове пожаре.

Задарска полиција ухватила је двојицу пиромана који су током овог месеца, на подручју које покрива задарска полицијска управа, подметнули неколико пожара. Након довршене криминалистичке обраде обојица су задржана у притвору.

Како је саопштено из задарске полиције управе, полицијајци из Бенковца завршили су испитивање 64-годишњака са бенковачког подручја који се терети да је у последњих 10 дана на подручју Надина, Биљана и суседних села четири пута изазвао пожаре на отвореном простору. У њима су, осим траве и ниске вегетације, оштећени маслињаци и виногради више власника.

Припадници задарске полиције су обавили и криминалистичко испитивање 51-годишњака из околине Задра, за кога се сумња да је, у недељу послеподне у рејону Кнежевића у Сливници, изазвао пожар на отвореном простору. Њему се на терет ставља и да је током августа изазвао још два мања пожара на истом подручју.

Други пироман је ухапшен након што га је пилот једног од канадера, који су у недељу гасили пожар, видео како иде за ватрогасцима и подмеће нове пожаре.

Обојица ухапшених су притворена уз кривичну пријаву због довођења у опасност живота и имовине општеопасном радњом или средством, и уз оптужни предлог због кршења Закона о заштити од пожара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи