Дачић у Охају

Заменик премијера Ивица Дачић у Охају разговарао са припадницима дијаспоре и нагласио да би требало да наша држава успостави тешње контакте са градовима у САД где живе људи из наших крајева. Наредних дана, сусрети са градоночелником Кливленда, шефом градске полиције и са државним тужиоцем Охаја.

Заменик премијера и министар унутрашњих послова Ивица Дачић заложио се, током посете Кливленду, у држави Охајо, за јачање веза Србије и дијаспоре која живи у САД, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова Србије.

"Ја желим да у име наше Владе кажем да наша држава треба да успостави тешње односе са оним градовима у Америци у којима живе људи из наших крајева", рекао је заменик премијера.

Министар Дачић је нагласио да је уверен да су припадници наше дијаспоре у САД угледни грађани, како кажу и сами амерички званичници.

Дачић је захвалио Српској православној цркви и њеном свештенству "што је допринела очувању духовног интегитета нашег народа" у САД.

"Желим да будете добри грађани САД, али још више од тога да чувате српски национални кокус и да ви, ваша деца и унуци не заборавите одакле потичете", рекао је Дачић.

Српски министар је разговарао у Кливленду с представницима дијаспоре о добијању српског држављанства и инвестирању у Србији, саопштено је претходно данас из МУП-а Србије.

Дачић је присуствовао свечаној вечери са дијаспором, а специјални гости су били почасни конзул у Охају Алекс Мацески, коме је министар поклонио сребрну плакету МУП-а и заставу Србије, као и Џенифер Браш из Стејт департмента.

Дачић је у недељу присуствовао литургији у цркви светог Саве, а након тога, одговарао на питања представника дијаспоре, између осталог и о добијању српског држављанства, корупцији и инвестирању у Србији.

Окупљенима се обратила и некадашњи заменик амбасадора САД у Београду Џенифер Браш, којој је било посебно драго што је Дачић обишао њено родно место, Кливленд.

Наредних дана, Дачић ће се састати с градоначелником и шефом полиције Кливленда, као и с државним тужиоцем Охаја, додаје се у саопштењу.

Дачић је претходно, у сусрету с директорком Агенције за борбу против трговине наркотицима Мишел Леонхарт, изразио спремност да српска полиција учествује у обукама и усавршавању и понудио оперативну сарадњу у борби против илегалне трговине наркотицима.

Заменик премијера и министар унутрашњих послова Србије, који је током вишедневне посете САД присуствовао Молитвеном доручку у Вашингтону, разговарао је у Белој кући и са Тејлором Рагласом, специјалним саветником за Европу у Кабинету потпредседника САД.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару