Брнабић: Моје примедбе на Хаг веће него њихове на нас

Премијерка Ана Брнабић очекује да ће састанак са председником Хашког трибунала Кармелом Ађијусом бити тежак и занимљив, уз уверење да тај суд није испунио своју сврху и допринео помирењу у региону.

На питање о евентуалним критикама јер Србија није изручила двоје радикала, Ана Брнабић је рекла да она има веће критике према Хагу.

Упитала је како са њима разговарати о ефикасности правосуђа и о томе колико трају процеси будући да је Војислав Шешељ тамо провео 13 година, а онда је ослобођен.

Ко ће да врати 13 година живота, како се то надокнађује, упитала је Брнабић.

Наводећи да ће ово бити њен први састанак са неким из Хашког трибунала, Брнабић је рекла да је јако занима њихово виђење како је то Хашки трибунал допринео помирењу у региону, што је, каже, била његова основна сврха.

"Сигурно ће бити занимљив састанак. Не мислим да је Хашки трибунал испунио своју сврху и допринео помирењу у региону већ даљем заоштравању ситуације у региону. Нико не може да каже да ја Хашки трибунал био објективан према свим странама у сукобу 90-их и мислим да је Србија најгоре прошла и по збиру броја година казни, а и по броју људи који су нажалост преминули", рекла је Брнабић новинарима.

Председница владе каже да одлука о могућим парламентарним изборима не зависи од ње, нити она стиже тиме да се бави.

"У прошлости смо покренули важне реформе и важно ми је да те реферме спроведемо до краја, како би грађани живели у бољој и уређенијој држави", рекла је премијерка одговарајући на питање о парламентарним изборима.

Евентаулно одржавање парламентарних избора нема везе са успехом владе, додала је председница владе.

Број коментара 42

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи