Вучић: У наредних месец дана састаћу се са Шолцом

Председник Александар Вучић најавио је да ће у наредних месец дана имати низ састанака, међу којима је и састанак са немачким канцеларом Олафом Шолцом са којим ће, како је је рекао, разговарати о важним темама за Србију.

Председник Вучић је рекао да ће се у наредних месец дана састати са немачким канцеларом Олафом Шолцом и да се са њим неће, како то тврди опозиција, консултовати о реализацији пројекта "Јадар" већ о другим важним темама за нашу земљу.

Александар Вучић је тако одговорио на питање новинара у Женеви како коментарише изјаву представника опозиције да пре скупштинске расправе о литијуму, која је заказана за 7. октобар, он мора да иде у Немачку да се консултује са Шолцом о томе како ће се реализовати пројекат "Јадар". 

Вучић је рекао да је та седница требало да се одржи у понедељак. 

"Седница је требало да буде јуче. А они знају да у Немачкој прво имате неки догађај у Хамбургу, па имате Берлински процес и они то знају - сваке године у октобру то имају. Причају да мора неко да оде до Шолца, а не тиче се те теме уопште", рекао је Вучић.

Истакао је да се са немачким канцеларом консултује о другим важним темама и додао да је у плану да у наредних месец дана са Шолцом обиђе Саксонију.

"Не консултујем се са Шолцом око тога, него око других ствари које су важне за нашу земљу. Кад се не виђам са Шолцом, онда сам изолован, а када се виђам са Шолцом и Макроном ваљда радим иза леђа свом народу. Ја никад не радим иза леђа свом народу", поручио је Вучић.

Он је најавио да ће у наредних месец дана имати низ састанака, наводећи да ће са лидерима из региона ићи у Црну Гору и затим у Дубровник, а након тога да ће отићи у Хамбург и Берлин.

"У наредних 30 дана треба да идем у Црну Гору, у Дубровник и тамо долазе сви ови из ширег региона плус (украјински председник Володимир Зеленски, треба да дође и председник Турске Реџип Тајип Ердоган. Пре тога треба да идем у Хамбург, па после тога опет треба да идем у Берлин, па ми долазе из Екваторијалне Гвинеје, па из Есватинија, па из Сомалије, све у наредних месец дана", рекао је Вучић.

"Много ћемо морати код себе да мењамо"

Говорећи о ситацији у свету, истакао је да се сви плаше новог рата и сукоба, али да Србији остаје да се бори, да развија економију и да улаже у образовање.

"Није наша земља у лошем стању, али много ћемо морати код себе да мењамо, много да улажемо у високо образовање, а не тиче се плата, тиче се промена, бројних промена. Тиче се довођења и страних универзитета и другачијег школовања...", рекао је Вучић.

На питање да ли је задовљан улагањем у науку и у развој ИТ сектора, рекао је да није довољно и да Србија мора да настави да се развија.

"Људи никада неће бити задовољни колико новца добијају од државе"

Напоменуо је да никада људи неће бити задовољни тиме колико новца добијају од државе и нагласио да уколико добију више, само ће више да траже, наводећи пример Црвене Звезде и Партизана, за који је рекао да дугује више милиона евра.

Он је додао да су и други на то навикли и да када не добију новац онда прете.

"Није довољно просвети 50 одсто више него што добијају лекари. Колико више? Одакле, да уништимо свој буџет, да уништимо своје јавне финансије? Није проблем, вратите поново да курс варира на годишњем нивоу два пута, да за 50 одсто вредности изгуби, није никакав проблем. Вратите поново оне који су дозволили да 550.000 људи изгуби радна места. Вратите људе који ће да вас лажу да је то све могуће, који ће да вам кажу да је држава један ћуп из којег можете да извучете пара колико год желите", поручио је Вучић и додао да то држава није.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи