Састанак дела опозиције са Брајаном Хојтом Јијем

Председници опозиционих странака у Србији састали су се у Београду са високим званичником Стејт департмента Брајаном Хојтом Јијем, сазнаје агенција "Бета".

Састанку са америчким званичником присуствовали су лидери Демократске странке Драган Шутановац, Либерално дмократске партије Чедомир Јовановић, Социјалдемократске странке Борис Тадић, Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак, Покрета слободних грађана Саша Јанковић, Покрета Доста је било Саша Радуловић и председник Народне странке Вук Јеремић.

Чедомир Јовановић је за Танјуг рекао да је то био "уобичајен састанак, карактеристичан за сусрете са дипломатама којих смо имали толико до сада".

Према Јовановићевим речима, сви су на састанку изнели своје ставове, а он се сложио са јучерашњом изјавом Јиа у којој је рекао да Србија више не може да седи на две столице.

"Притом сам напоменуо да однос према Косову, Босни, ЕУ, НАТО и Русији за мене представља основу на којој би требало тражити простор за сарадњу између опозиционих странака у Србији и да су разлике које постоје међу нама, у односу према тим питањима, у овом случају једини разлог за одсуство ближе сарадње са другим опозиционим странкама", казао је Јовановић. 

Заменик помоћника државног секретара Брајан Хојт Ји, који је задужен за односе САД са земљама централне и југоисточне Европе, учествовао је на 17. Српском економском самиту који је јуче почео у Београду.

Званичник САД разговарао је са премијерком Аном Брнабић, као и са председником Александром Вучићем и потпредседницом Владе Србије Зораном Михајловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи