Читај ми!

Милош Јовановић: Борба против режима кључни приоритет за сваку опозициону странку

Председник Нове ДСС Милош Јовановић изјавио је на седници Главног одбора да је борба против режима кључни приоритет за сваку опозициону странку. Српски народ и опозиција неће дозволити да загађујемо земљу да бисмо спасавали немачку аутомобилску индустрију, поручио је Јовановић. Истакао је да нема оздрављења националне идеје ако се одустане од КиМ.

Седница Главног одбора Нове Демократске странке одржана је данас, а први део је био отворен за јавност.

Председник странке Милош Јовановић изјавио је да је борба против режима кључни приоритет за сваку опозициону странку. "Колико год овај режим изгледао стамен, чврст, он је у бити, као и сваки режим који суштински почива на принуди, медијској, па чак и физичкој, све више, на стакленим ногама", рекао је Јовановић.

Оценио је да ће се то показати у борби против ископавања и експлоатације литијума и бора у Србији.

"Српски народ и српска опозиција неће дозволити да загађујемо нашу земљу да бисмо спасавали немачку аутомобилску индустрију", истакао је Јовановић.

"Нема оздрављења националне идеје ако се одустане од КиМ"

Лидер нове ДСС рекао је и да нема оздрављења српске националне идеје ако се одустане од борбе за Косово и Метохију.

"Замка је да немамо ништа друго осим дилеме да починимо издају прихватајући сесецију Косова и Метохије или да ратујемо за Косово и Метохију. То је њихова нова комуникациона стратегија - ако нисте за француско-немачки споразум онда сте за рат", објаснио је Јовановић.

О француско-немачком споразуму

Нова ДСС је против француско-немачког споразума, јер је он противуставан и антидржавног карактера, поручио је Јовановић.

"Одбацићемо га оног часа када преузмемо одговорност за вођење ове државе, али смо подједнако и против било каквог рата и употребе силе", рекао је Јовановић.

Јовановић је указао на то да између та два екстрема држава има палету могућности деловања у одбрани Косова и Метохије, а једна од њих је проглашавање окупације дела територије, за које се залаже Нова ДСС.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи