ПС: Саша Јанковић крши Закон о заштитнику грађана

Покрет социјалиста оценио је да Заштитник грађана Саша Јанковић крши Закон о заштитнику грађана тиме што даје политичке изјаве.

Његова последња изјава да још увек не може да каже "ни да, ни не" и да још није одлучио да ли ће се кандидовати за председника Србије, озбиљна је политичка изјава и најдрастичнији је пример кршења Закона, саопштио је ПС.

"Господине Јанковићу, у члану 10 Закона о заштитнику грађана јасно каже да заштитник грађана и заменик заштитника грађана не могу да дају изјаве политичке природе, Верујемо, да сте Закон прочитали али Ви одавно показујете да се на вас закони Србије не односе," наводи ПС у саопштењу.

Покрет социјалиста указује да већ дуже време скреће пажњу Јанковић злоупотребљава институцију на чијем је челу за сопствену промоцију.

"Одавно је Саша Јанковић у кампањи за председника Србије", наводи ПС.

ПС зато позива Јанковића да поднесе оставку.

"Поднесите оставку господине Јанковићу, па се онда бавите политиком али за своје и паре Ваших спонзора, а не за новац грађана Србије", наводи ПС.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи