Вучић са Федериком Могерини

Премијер Александар Вучић разговарао је у Њујорку са високом представницом Европске уније Федериком Могерини, са којом је разговарао о европском путу, економској и политичкој ситуацији у Србији, али и односима у региону Западног Балкана.

Премијер Вучић је истакао да је ситуација у региону сложена и да представља озбиљан проблем за убрзани економски развој, саопштила је Канцеларија за сарадњу с медијима Владе Србије.

Вучић је позвао Европску унију да одлучно подржи пут европских интеграција Србије и земаља региона Западног Балкана.

Висока представница Федерика Могерини је рекла да Европска унија подржава Србију на њеном европском путу и нагласила да је наставак политичких и економских реформи у Србији кључ за њен даљи напредак и приближавање европској породици народа, наводи се у саопштењу.

Вучић се током дана састао и са црногорским премијером Милом Ђукановићем, као и са премијером Маурицијуса Анерудом Џугнаутом.

Премијер борави у посети САД, где ће наредних дана имати бројне билатералне сусрете, као и обраћање на Генералној дебати 71. Генералне скупштине УН.

У Њујорку је у уторак отворена генерална дебата на 71. заседању Генералне скупштине Уједињених нација, на тему "Циљеви одрживог развоја - глобални напори у циљу трансформације света".

Вучић ће током заседања, које траје до 26. септембра, учествовати на бројним скуповима и то ће бити прилика да се представе ставови Србије у вези са кључним питањима од међународног значаја.

У делегацији коју предводи Вучић је и шеф дипломатије Ивица Дачић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи