ЛДП: Неутралисати кампању таблоида против НВО

Напади појединих таблоида на невладине организације представљају угрожавање владавине права и отвореног друштва, оценила је Либерално демократска партија и позвала државне органе да пред тим не затварају очи.

ЛДП сматра да се против челника одређених невладиних организација води кампања, а да захтеви таблоида за забрану неких невладиних организација представаљу "кулминацију те кампање и све гласнији позив на коначни обрачун".

Апелују на државне органе да не затварају очи пред све учесталијим нападима којима су угрожени представници невладиног сектора у Србији и да искористе механизме који неутралишу потенцијалне нападаче на другачије мишљење.

"Подсећамо да су се грађани Србије уз много мука и жртава изборили за слободу говора и зато упозоравамо оне који, користећи пасивност државе, позивају на обрачуне са жељом да угрозе неистомишљенике, да одмах одустану од својих намера, јер ће поново бити поражени", додаје се у саопштењу ЛДП.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи