Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Зеленски: Нико не зна шта Путин има на уму; Кремљ: Мењамо нуклеарну политику због ескалација тензија

Рат у Украјини – 950. дан. Украјински председник Володимир Зеленски каже да нико не зна шта руски лидер Владимир Путин заиста има на уму, да може да употреби нуклеарно оружје, али да није сигуран да ће то и учинити. Са друге стране, из Кремља су саопштили да је неопходно да прилагоде политику у области нуклеарног одвраћања, због есклација тензија око границе Руске Федерације.

Зеленски: Нико не зна шта Путин има на уму; Кремљ: Мењамо нуклеарну политику због ескалација тензија Зеленски: Нико не зна шта Путин има на уму; Кремљ: Мењамо нуклеарну политику због ескалација тензија

Најмање 16 људи је повређено у руским нападима на област Запорожја, саопштили су украјински званичници, док Москва наводи да је за 24 сата оборила више од 120 украјинских дронова изнад седам руских региона.

Украјински председник Володимир Зеленски је, истовремено, саопштио да су протекле недеље руске снаге за нападе широм Украјине употребиле око 900 авио-бомби, као и 300 беспилотних летелица.

Зеленски је, такође, упозорио да нико не зна шта руски председник Владимир Путин заиста има на уму, те да може да употреби нуклеарно оружје, али да није сигуран да ће то и учинити.

Са друге стране, портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да је прилагођавање њихове политике у области нуклеарног одвраћања постало неопходно због ескалације тензија око границе Руске Федерације.

Министарство одбране Русије је, у међувремену, навело да су руске снаге преузеле контролу над насељем Макејевка у Луганској области.

За то време, Министарство одбране Данске саопштило је да ће та земља уложити око 630 милиона долара у одбрамбену индустрију Украјине.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи