Читај ми!

Мали: Већа овлашћења и одговорност за град Београд

Изменама Закона о главном граду тражимо за Београд већа овлашћења али и већу одговорност, каже за РТС градоначелник Београда Синиша Мали. Катастар и контрола над водама, само су неке од области које би град могао да контролише. Почетком септембра камен темељац за "Београд на води", најављује Мали.

Синиша Мали је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је годинама уназад град губио овлашћења, али да је циљ измена Закона о главном граду да престоница добије већа овлашћења, али и већу одговорност.

Мали напомиње да би град најпре могао да спроводи Закон о водама који би омогућио да се уреде сплавови, повећа безбеднист грађана и унапреди туризам.

Додаје како би граду значила и контрола над катастром, јер како каже, сваки други грађанин који га сретне пита га за стање у катастру.

Градоначелник истиче да  је трећа област која би могла да буде уређена та да градска инспекција преузме надзор над заградама.

Говорећи о смањењу броја одборника, Мали каже да је то једно од предизборних обећања и додаје како изменама Статута Града Београда од 1. нововембра требало би да се смањи број одборника у Скупштини града али и на нивоу градских општина.

Мали очекује да Предлог измена Закона о главном граду већ током лета буде пред посланицима.

Напомиње како је циљ да до краја године имамо измењен Статут и измењен Закон о главном граду, а све то би, како каже, олакшало живот грађанима.

На питање колико је унапређена пословна клима у главном граду, Мали напомиње како је доста урађено на поправљању пословног окружења и додаје да Београд постаје град кранова и дизалица.

Подсећа да се можда у последње време можда мање прича о "Београду на води", али како каже много се ради, па тако најављује постављање камена темељца почетком септембра и прве радове на овом пројекту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару