Читај ми!

Живковић: У демократски блок без Тадића

Председник Нове Странке Зоран Живковић рекао је да је неопходно да опозиција у Србији озбиљно почне да ради свој посао и додао да не би био у демократском блоку, чије је формирање најавио председник ДС-а Бојан Пајтић, уколико у њему има места за Нову демократску странку Бориса Тадића.

"То није никакав лични став. То је питање принципа, јер је он издао своју партију, а самим тим и српску опозицију", рекао је Живковић новинарима у српском парламенту, преноси Танјуг.

Коментаришући идеју формирања тог блока, Живковић је рекао да му још увек није јасно шта то значи, које су идеје блока, шта би то променило у деловању политичких странака које би се у њему нашле.

"Једино могу да закључим да бисмо имали паролу на изборима "гласајте за ДБ - демократски блок", шаљиво је прокоментарисао Живковић.

Истакао је да је за 40 дана ова влада показала да је неспособна и да се то најбоље видело у ситуацији када су се у Србији догодиле поплаве, нарочито у Обреновцу.

Коментаришући јучерашњу ситуацију у парламенту када представницима регулаторних тела није дозвољено да говоре, Живковић је рекао да је то наставак лошег понашања које је започела председница парламента.

Извињење скупштине Живковић је прокоментарисао да би то било "као када би неког полили врелом водом, а онда му дате после марамицу да се обрише".

Живковић је овом приликом објавио да је "вредност незаконитих набавки за прошлу годину 31 милијарда динара" и додао да од када постоји Државна ревизорска институција (ДРИ), нико није кажњен.

Уколико се овако настави, судбина Србије је катастрофална, рекао је Живковић и додао да је представницима власти боље да раде свој посао по закону осам сати, него да раде по 22 сата, како они кажу, јер су направили много проблема.

Није исказана имовина у завршном рачуну за 2012. годину у вредности од 14,5 милијарди евра, закључио је Живковић.

Навео је и да је доказ бахатог понашања власти то што ЕПС прелази из својих просторија у Белвил и упитао по којој се то јавној набавци ради.

"То су свакодневни докази да се у држави не поштују правила, да не постоји план, нити стратегија", истакао је Живковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару