Читај ми!

Стојановић: Косовски избори важни за Србе

Градоначеник Грачанице и први на изборној Српској листи за ванредне изборе на Косову Бранимир Стојановић сматра да од изласка Срба зависи какав ће живот имати у будућности на Косову.

Према његовој оцени, изборна кампања ће по много чему бити специфична, као и по томе што има најава да ће Централна изборна комисија Косова забранити неке изборне материјале, попут употребе плаката Б2 формата, што ће у многоме ограничити транспарентност кампање.

"Зато је важно да у нашим медијима у наредном периоду буде што више прилога везано за предстојеће изборе како би наши бирачи изашли у што већем броју на ове изборе, јер ће од излазности зависити и број посланика који ће заступати њихове интересе у Скупштини Косова. Од тога ће зависити и колико ћемо имати утицаја на сопстевени живот у будућности", рекао је за агенцију Бета Стојановић.

Оценио је да уколико медијска пажња изостане, то може да донесе велику штету свима и да значајно угрози успешност кандидата Српске листе на предстојећим изборима.

Истакао је да су коалициони односи са партнерима на изборној листи коректни и да се поштује договор око најважнијих питања што се тиче будућности српског народа на том простору.

"Постоје различитости и сви имају слободу, с обзиром да су отворене листе, да се максимално потруде да имају што већи број гласова. Јако је важно да сви останемо на том заједничком курсу и да будемо уједињени око политике која треба да нам створи елементарне услове за пристојан и самоодржив живот", рекао је Стојановић.

Истакао је да је обилазио сва места где живе Срби и оценио да људи нису довољно обавештени о томе колико су важни ови избори.

Стојановић је истакао да и за ове изборе, као што је то било и за локалне изборе на Косову, очекује јасан став и поруке Београда.

Оценио је као сасвим реално да Српска листа уз адекватну медијску пажњу пређе ценсус.

У вези са гласањем расељених Срба који живе у централној Србији, Стојановић је рекао да ће за њих гласање почети већ наредних дана и они ће добијати гласачке листиће на кућне адресе које ће попуњавати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару