Посланици о поновљеним изборима

Срби су изласком на поновљене изборе у Косовској Митровици поврдили државну политику, поручили посланици владајуће коалиције. ДСС оцењује су поновљени избори били потпуни фијаско и да су прошли уз мноштво неправилности. Остаје сенка бројања гласова, поручио ДС.

У Скупштини Србије разговарало се о поновљеним изборима у Косовској Митровици, уочи расправе о правосудним законима.

Председник Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун поручио је да је успехом поновљених избора у северној Косовској Митровици напрвљен пресудан корак за формирање Заједнице српских општина у којој ће тај град бити административни центар. 

Дрецун је новинарима у парламенту рекао да очекује да у другом кругу избора 1.децембра у општинама на Косову победе они кандидати који ће дати сигурност формирања ЗСО и гарантовати да ће та заједница бити нераскидиво повезана са Београдом.

"Ово је победа јединства, не само српског народа који живи северно и јужно од Ибра, већ целокупног српског корпуса", нагласио је Дрецун.

Он је подвукао да су Срби тиме показали да подржавају држвну политику. Он је рекао да очекује и да ће други круг избора 1. децембра протећи мирно јер је јасно да су заговорници бојкота, како је рекао, поражнени.

Дрецун је указао да је важно да у том другом кругу не буде "непријаних изненађења", односно да се не деси да неке општине не прихвате улазак у ЗСО или да преко неких кандидата Приштина и Хашим Тачи могу да усмеравају деловање будуће заједнице.

И посланик СПС са Косова Звонимир Стевић рекао је да су избори показали опредељење народа да формира ЗСО и да ће се на легитиман начин борити за интересе и решавати животне проблеме.

Стевић такође очекује да ће у другом кругу избора 1. децембра победити кандидати Листе "Српска".

И СДП је задовољан јучерашњим изборима, а сеф посланик те странке Милорад Мијатовић позвао је Србе на Косову да и у другом кругу изађу на изборе.

Шеф посланичке групе ДС-а Борислав Стефановић изјавио је да је добро што су поновљени избори у Косовској Митровици протекли мирно и без инцидената, као и то што су грађани на њих изашли у већем броју, али да остаје сенка одлуке о бројању гласова, коју ОЕБС није објаснио.

Срефановић је новинарима у парламенту рекао да је добро да су грађани Косовсе Митровице показали да имају капацитет и да су у стању да у мирној и фер атмосфери изаберу своје представнике.

Посланица Демократске странке Србије Санда Рашковић Ивић оценила је да су јучерашњи поновљени избори били потпуни фијаско и да су прошли уз мноштво неправилности.

"Неки људи су гласали и по два пута", казала је она и додала да су избори прошлу у атмосфери полуратног стања и да су људи довођени на биралишта као 1945. године.

Она је поновила да ДС С не признаје такве изборе и да би једини легитимни избори били они које би расписао председник српског парламента Небојша Стефановић.

"Уколико ови избори успеју, то је победа независне државе Косово", рекла је Санда Рашковић Ивић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару