ДС: Позитивно учешће Војске у мировним операцијама

Власт наставља успешну политику учешћа Војске Србије у светским мировним операцијама, коју је креирала ДС, оценио Одбор за спољну политику ДС-а. Одбор забринут због ускраћивања права Србима у Хрватској да користе своје писмо, наведено у саопштењу.

Демократска странка саопштила је да позитивно оцењује чињеницу да власт наставља политику претходне Владе у области учествовања Војске Србије у мировним операцијама у свету.

То је оценио Одбор за спољну политику ДС, којом је председавао председник Одбора Душан Спасојевић.

Та политика, како наводи ДС, у чијем креирању је Демократска странка имала одлучујућу улогу, подигла је углед наше земље и војске, и учинила их фактором мира и стабилности.

ДС ће и даље охрабривати овај процес, имајући у виду високе безбедносне и хуманитарне циљеве мировних мисија под окриљем ОУН и ЕУ. Очекујемо да то ангажовање у наредном периоду буде и бројније и квалитетније, такође и у новим мисијама.

ДС забринут због проблема у Вуковару

Спољнополитички одбор ДС-а је разматрао и најновији развој догађаја у вези са употребом ћириличног писма у Хрватској, и изразио забринутост због ускраћивања права Србима у Хрватској да га користе у складу са Уставом и законима Републике Хрватске.

ДС има традицију сарадње са демократским политичким снагама Хрватске, као и са хрватском заједницом у Србији, и из тог искуства произлазе њена очекивања да ће доћи до позитивног заокрета и стварања услова у Хрватској за слободну употребу ћириличног писма као саставног дела српског идентитета.

На састанку су изнете бројне критичке примедбе на млак и индолентан однос актуелних власти Србије када је реч о заштити права и интереса српског народа у региону.

На данашњој седници Одбор за спољну политику ДС је у своје чланство кооптирао покрајинског секретара за међурегионалну сарадњу Бранислава Бугарског и генерал-мајора (у пензији) Милорада Перића, искусног војног изасланика и дугогодишњег начелника Управе за међународну војну сарадњу Министарства одбране и Војске Србије.

Овим се, као тренд, успоставља приступање угледних личности Демократској странци и њеним облицима деловања, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару