Читај ми!

Пастор: Смирити тензије око Декларације

Политички чиниоци у Војводини треба да смире ситуацију и створе услове за компромис, рекао је председник покрајинске скупштине Иштван Пастор поводом Декларације о заштити уставних и законских права Војводине. Пастор позвао покрајинску владу да не ставља Декларацију на дневни ред следеће седнице војвођанске скупштине.

Председник скупштине Војводине Иштван Пастор апеловао је на покрајинску владу да одустане од тога да се на следећој седници покрајинске скупштине на дневном реду нађе Декларација о заштити уставних и законских права Војводине како би се створили услови за компромис и смирила политичка ситуација у покрајини.

"Једино на тај начин били би створени услови за расправу, компромис и за побољшање тог документа и једино тако можемо да се разјаснимо и разградимо зидове неповерења", рекао је Пастор на конференцији за новинаре.

Он је такође апеловао на политичке чиниоце у Војводини да се постигне договор, као што је то било закључено на седници скупштинског Колегијума одржаног 9. априла и да се решења не траже кроз "улично политизирање".

"Знамо да су последице свенародних митинга ужасно болне и по свом трајању дуготрајне", рекао је председник покрајинске скупштине и затражио да се о свим тим спорним питањима расправља у институцијама система и ту да се тражи међусобно разумевање и излазак из ове ситуације.

Пастор је истакао да су бурни догађаји који су поводом те Декларације настали у протеклих 36 сати потврдили исправност његове одлуке да одложи седницу скупштине раније заказану за 10. април.

Пастор је оценио да је Декларација проблематична и да тај документ носи читав низ питања која су произвела лавину сукобљавања на политичкој сцени у Војводини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару