Читај ми!

Подршка Француске, Немачка уздржана

Француска сматра да је Србија заслужила да што пре отпочне приступне пеговоре са ЕУ, а одлука немачког Бундестага зависиће од извештаја Комисије, пренела је француско-немачка парламентарна делегација потпредседници Владе Сузани Грубјешић.

Француско-немачка парламентарна делегација пренела је потпредседници Владе Србије Сузани Грубјешић да Француска сматра да је Србија заслужила да што пре отпочне приступне пеговоре са ЕУ, а да ће одлука немачког Бундестага о томе зависити од извештаја Европске комисије.

Француски парламентарци дали су недвосмислену подршку Србији и истакли да ће активно утицати да званична одлука Париза буде у том правцу, наведено је у саопштењу из кабинета Грубјешићеве.

Према речима посланика Бундестага, Немачка подржава наставак дијалога Београда и Приштине, а одлука немачког парламента о датуму зависиће од извештаја Европске комисије.

Сузана Грубјешић је својим саговорницима објаснила да је Влада Србије апсолутно посвећена реформама, што показује и на делу.

"Већ радимо на реформама, посебно у областима правосуђа, економије и борбе против криминала и корупције. Отпочињањем преговора, оне ће постати свеобухватне, а свако паузирање у процесу европских интеграција увек је за последицу имало успоравање реформи", нагласила је потпредседница српске Владе.

Посебно је истакла да је европски пут друго име за модернизацију целе Србије, који нашу земљу води напред ка бољем, стабилнијем и уређенијем друштву.

Када преговори почну, Србија неће бити сама, већ ће имати 28 савезника у реформама, рекла је Сузана Грубјешић, наведено је у саопштењу из њеног кабинета.

Делегацију Одбора Бундестага за европске послове предводио је председник тог одбора Гунтер Крихбаум из владајуће коалиције ЦДУ–ЦСУ немачке канцеларке Ангеле Меркел, а остали чланови су Дитмар Нитан (Социјалдемократска партија), Мануел Зарацин и Марилуиз Бек (Савез 90–Зелени).

На челу Делегације Одбора француске скупштине за европске послове била је председница Одбора Данијел Ороа (група еколога), а поред ње у делегацији су и Кристоф Кареш (владајућа Социјалистичка партија) и Мишел Ербијон (Унија за народни покрет).

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару