Читај ми!

СПО: Високоморална одлука Обрадовића

Тиме што се повукао из Комисије за истраживање убистава и упозорио да бивши шеф ДБ Радомир Марковић, може казну од 40 година затвора да замени за статус сведока сарадника, Вукашин Обрадовић председник НУНС-а је донео високомаралну одлуку, истиче СПО.

Српски покрет обнове оценио је као високоморалну одлуку председника НУНС-а Вукашина Обрадовића да се повуче из Комисије за истраживање убистава новинара јер је тиме упозорио да бивши шеф ДБ Радомир Марковић, осуђен на 40 година затвора, може ту казну да замени за статус сведока сарадника.

"Тим својим чином Обрадовић је упозорио да је комисија Верана Матића параван за намеру специјалног тужиоца Миљка Радисављевића да укине Марковићу казну од 40 година затвора" због четвороструког убиства на Ибарској магистрали, убиства Ивана Стамболића и два покушаја убиства Вука Драшковића, навела је та странка у саопштењу.

У СПО-у тврде да би, по том сценарију, о коме је Радосављевић говорио и пред комисијом Верана Матића, Марковић у замену за слободу открио убице Славка Ћурувије, а признао би да је он наредио и тај злочин јер је то од њега тражио Слободан Милошевић.

Радисављевић је преговоре са бившим шефом ДБ "започео још у мандату прошле владе", наводи СПО, истичући да је Марковић "тада затражио да се из кривичног законика избаци одредба да сведок сарадник не може бити нико ко је осуђен на 40 година затвора, што је и учињено".

"Да би све своје злочине свалио на мртвог Слободана Милошевића, он сада тражи да буде ослобођен издржавања казне", сматра СПО и тврди да би у том случају "он, посредством новинарске комисије Верана Матића био награђен за толика убиства која је наредио".

У саопштењу се наводи и да је због тога "посланички клуб СПО-ДХСС поднео захтев Скупштини Србије да на првој седници врати одредбу у Кривични законик да заштићени сведок не може бити нико ко је правоснажно осуђен на 40 година завора".

Обрадовић је јуче одлучио да се повуче из Комисије за истраживање убистава новинара зато што се не слаже са могућношћу да лица која су учествовала у убиству Славка Ћурувије добију статус заштићеног сведока.

Чланови Комисије за истраживање убистава новинара потом су изразили жаљење због одлуке Обрадовића да се повуче из рада те Комисије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару