Читај ми!

ЛДП тражи хитну седницу парламента

Хитну парламентарну расправу о перспективи земље у случају замрзавања европских интеграција и непостизања договора са Приштином, затражила је Либерално демократска партија. Та странка наводи да не пристаје на дизање руку од прилике да Србија добије датум за преговоре са ЕУ и истиче да се косовски чвор мора пресећи.

Либерално демократска партија тражи хитну парламентарну расправу о перспективи земље у случају замрзавања европских интеграција и непостизања договора са Приштином.

"ЛДП не пристаје на дизање руку од прилике да добијемо датум за преговоре. Недобијање датума се не тиче само формалног одлагања почетка преговора и није бирократска ситница. То ће бити изговор за нову самоизолацију Србије и извор разочарања који ће земљу на дуже време гурнути у потпуну блокаду рефоми и економску и социјалну катастрофу", упозорава та странка у саопштењу.

Либерали истичу да земља са милон незапослених и највећом стопом емиграције младих и образованих у Европи нема право да више изгуби ни секунду у реформама.

"Због тога је неопходно да Скупштина Србије заседа и одлучује о овом питању. Обавеза је свих странака да учине све како би Србија, ипак, добила датум, отворила преговоре о чланству са Европском унијом и ушла у период нормалног политичког живота", напомиње ЛДП.

Захтев те странке је да се "не калкулише рејтингом, митовима и очекивањима дела власти и јавности затроване сталном пропагандом, него да се у косовским преговорима донесе одлука која ће омогућити земљи да дише".

Уз напомену да је досадашњи модел вођења политике потрошен, ЛДП сматра да се косовски чвор мора пресећи и да ће "свако повлађивање заблудама, страховима и притисцима који постоје унутар власти да се побегне од преузимања одговорности одвести земљу у неиздрживу нестабилност".

ЛДП истиче да не жели да профитира зато што је стално упозоравао да ће конфузна политика власти и нејасна листа приоритета довести земљу до зида, већ да жели да помогне зато што Србија не сме да стане и да се препусти фатализму и самозаваравању да месеци и године нису важни и да имамо времена на претек.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару