Читај ми!

Влада треба да одбаци предлоге из ЕУ

Лидер ДСС-а Војислав Коштуница затражио да се сазове седница Скупштине Србије на којој би власт упознала народне посланике са захтевима из ЕУ поводом Косова. Председник ДСС-а позвао Владу да одбаци предлоге из Брисела.

Председник опозиционе Демократске странке Србије Војислав Коштуница затражио је седницу Скупштине Србије на којој би власт обавестила посланике о захтевима из ЕУ поводом Косова и позвао Владу да одбаци те предлоге Брисела.

"Време је да се сазове Народна скупштина и да власт упозна народне посланике са предлогом Европске уније. На народним посланицима је да одлуче да ли ће прихватити овај папир који је Брисел од свих држава упутио само Србији. Ово су важни дани када као народ и држава треба да покажу самопоштовање и јединствен став да Србија никада неће трговати својом територијом", наводи се у изјави Коштунице за агенцију Бета.

Према његовим речима, бриселски папир који је припремила Европска унија садржи захтев да се Србија одрекне Косова и тако буде прва држава која је добровољно предала своју територију, изручила српски народ независном Косову и уништила своју државност на делу властите територије.

"Не постоји ниједна држава у Европи која је нешто слично урадила, нити држава од које је нешто тако тражено, нити народа који би на тако нешто пристао. Од Србије се заправо тражи да убије властиту државност и тако омогући стварање независног Косова", оценио је Коштуница, бивши премијер Србије.

Према његовој оцени, власт која би се усудила да Србији и српском народу нанесе такво зло и буде државоубица, понела би страшан жиг који пре ње још нико није понео.

"Због тога садашња власт треба прибрано и одлучно да одбаци овај предлог Европске уније, јер свака суверена држава мора да одбије овакве налоге", навео је Коштуница.

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић рекао је јуче на седници Владе да предлог о Косову није прихватљив за Србију и да нико у дијалогу, осим Београда, није показао спремност на компромис.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи