Читај ми!

Стефановић са ирачким министром и амбасадором

О потенцијалној сарадњи Србије и Ирака разговарали председник парламента Србије Небојша Стефановић, ирачки министар Лива Семеисм и амбасадор Ирака Фалах Абдуласад.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић, министар туризма и археологије Ирака Лива Семеисм и амбасадор те земље Фалах Абдуласад састали су се данас у српском парламенту где су разговарали о потенцијалној сарадњи две земље у области туризма, археологије, али и војне индустрије.

Како је саопштио Кабинет председника Скупштине, ирачки министар је приметио, приликом сваке посете Београду, спремност и искрену жељу за унапређењу односа Србије и Ирака.

Говорећи о областима у којима је потребно побољшати сарадњу, Семеисм је посебно поменуо туризам и археологију, али и унапређење војне сарадње, уз могућност поновног активирања ирачког војног посланства у Београду.

Стефановић је прихватио позив ирачког министра за посету тој земљи у циљу јачања парламентарне сарадње, нагласивши да очекује да ће се постигнути договори остварити.

Председник Народне скупштине обавестио је госте и да је у парламенту формирана група пријатељства са Ираком и охрабрио директну комуникацију посланика која је, како је рекао, прави начин за зближавање два народа.

Стефановић је ирачког министра и амбасадора упознао и са радом Народне скупштине и додао да је посебно потребно развијати економске односе између две земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи