Читај ми!

Признање Косова услов за чланство у ЕУ?

Као услов за чланство у Европској унији пред Србију би могло да буде постављено признање Косова, каже председница Одбора за спољне послове француског парламента Елизабет Гигу.

Признање Косова могло би да буде постављено пред Србију као услов за чланство у Европској унији, рекла је председница Одбора за спољне послове француског парламента Елизабет Гигу, сазнаје Танјуг.

Пред Одбором за споље послове данас је одржана седница на којој је потпредседница Владе Србије задужена за европске интеграције Сузана Грубјешић информисала саговорнике о ситуацији у Србији, процесу придруживања Унији и реформском процесу и одговарала на њихова питања.

Грубјешић је јуче у главном граду Француске разговарала с француским министром за европске послове Бернаром Казневом и саветником председника државе Франсоа Оланда Полом Жан-Ортизом.

Након тих сусрета она је за Танјуг рекла да Француска подржава Србију у напорима како би додељивање датума у јуну за почетак преговора са ЕУ постало извесно.

За то су кључни динамика дијалога са Приштином и успех у постизању видљивог и одрживог напретка по том питању.

Током разговора у уторак посебно је наглашено да Србија треба да настави и са унутрашњим реформама, нарочито у областима борбе против корупције, реформе правосуђа и економије, наводи се у саопштењу из кабинета потпредседнице Владе.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи