Читај ми!

Путовање авионом и даље скупо

Цене авионских карата на простору бивше СФРЈ вртоглаво скачу. Промотивне тарифе постоје, али само за трећину места у авиону, а продају се искључиво три месеца унапред.

Грађани који ће одмор провести на некој од туристичких дестинација увелико размишљају како да дођу до јефтине авионске карте.

Цене карата на простору бивше СФРЈ вртоглаво скачу. Промотивне тарифе постоје, али само за трећину места у авиону, а продају се искључиво три месеца унапред.

Од Рима до Мадрида и назад платићете око 60 евра. Од Београда до Тивта, и назад, између 110 и 160 евра.

Ђорђе Вукотић из "Јат ервејза" каже да су цене у авиоиндустрији нека врста берзе па уколико се јавите раније можете да купите карту по нижој цени.

За лет из Београда за Амстредам, на пример, цена карте истом компанијом, у истом авиону, може знатно да варира.

Промотивна, на пример, кошта 65 евра, а пуна 250 евра, при чему је такса на авиогориво код прве 6.000 динара, а код друге чак 25.000 динара. Стручњаци кажу да када будемо веће тржиште, биће веће конкуренције и мањих цена.

"Ми смо мало тржиште. Имамо мали број авиокомпанија које лете из Београда, па су самим тим и карте скупље. Тако су на пример из Будимпеште карте двоструко јефтиније", рекао је агент за продају авиокарата Игор Врањешевић.

Већи помак треба очекивати од јесени, кажу у Аеродому "Никола Тесла". Расте број путника, сваког месеца их је чак око 100.000 више, а то би требало да обезбеди услове за другачије пословање.

Генерални директор Аеродрома "Никола Тесла" Велимир Радосављевић рекао је да ће тако велики број путника омогућити да се средином лета снизе цене услуга које пружају авиокомпаније.

"Биће нових дестинаcија, нових линија, привући ћемо нове превознике, а на тај начин ћемо помоћи да све већи број грађана добије авионске карте по ниским ценама", навео је Радосављевић.

Поред тога што повећава квалитет услуга авиокомпанијама, аеродром повећава и квалитет услуга путницима. Однедавно је уведена посебна аутобуска линија са специјалним аутобусима за одлагање пртљага, а од јула, један аутобус ићи ће до Новог Сада.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару