Јака конкуренција за Коридор 10

Велико интересовање за изградњу прве деонице на источном краку Коридора 10 од Ниша до Димитровграда. Очекује се значајан број понуда, изјавио члан Управног одбора предузећа "Коридор 10" Ненад Иванишевић.

Ненад Иванишевић, члан Управног одбора предузећа "Коридор 10" рекао је да је интересовање за изградњу обилазнице око Димитровграда, прве деонице на источном краку Коридора 10 од Ниша до Димитровграда, велико, па се очекује значајан број понуда.

Иванишевић је додао да ће се тачан број понуђача знати 22. октобра, када ће све приспеле понуде бити отворене.

Тендер за изградњу обилазнице око Димитровграда, укупне дужине 8,67 километара, расписан је 20. августа, а тендерску докуметацију је до сада откупило више од 30 потенцијалних извођача.

"Јавни оглас за прикупљање понуда изазвао је велико интересовање у целој Европи. Јавио се велики број домаћих, али и понуђача из окружења и европских земаља. Интересовање су показале фирме из Шпаније, Италије, Словеније, неколико фирми из Аустрије, као и предузећа из Хрватске, Македоније, Грчке, Мађарске и Чешке", рекао је Иванишевић.

Деоница из три дела

Деоница за коју је расписан тендер састоји се из три дела. Први је сама обилазница око Димитровграда са аутопутем до граничног прелаза Градина, укупне дужине 5,8 километара, са роком изградње од 720 дана.

Други део су седам мостова на обилазници, дужине од 20 до 500 метара и распона 30 до 35 метара, са истим роком изградње, док трећи део чине два тунела, са по две тунелске цеви и по две саобраћајне траке, укупне дужине 1,7 километара. Рок за изградњу је 900 дана.

Заинтересовани могу да доставе понуде за изградњу једног или више делова планиране деонице, а све понуде морају да садрже гаранцију од 700.000 евра за сваку деоницу ("лот").

Међународни тендер је, по одобрењу Светске банке, расписан по скраћеној процедури, што значи да нема претквалификационог поступка. Радови на том делу Коридора 10 биће реализовани из кредита од 275,2 милиона евра, који је Србија средином јула склопила са Светском банком.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару