Читај ми!

У наставку суђења Кецмановићима, инструктор и власник стрељане изнели одбрану

У Вишем суду у Београду су у наставку суђења оцу и мајци дечака који је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" убио деветоро деце и чувара те школе, одбрану изнели инструктор и власник стрељане.

Одбрану је данас изнео Р. И. власник стрељачког клуба у ком је, како се сумња, малолетни К. К. учио да пуца, а затим и инструктор у том клубу Н. М.

Обојица се оптужницом терете за кривична дела давање лажног исказа, јер су, како се сумња, у тужилаштву тврдили да К. К. није пуцао у том клубу.

Марко Јанковић, један од пуномоћника оштећених, навео је да је у овом поступку завршено са изношењем одбране оптужених.

Јанковић је најавио да се на следећем суђењу које је заказано за 12. јул наставља са доказним поступком и за тад су позвана четири сведока, који су већ испитани у фази истраге.

Бранилац: Кецмановић са сином у стрељани био три пута

Бранилац Н. М., адвокат Мирослав Живковић рекао је да његов брањеник није спорио да је Владимир Кецмановић био у стрељани са сином три пута, додајући да Н. М. није хтео да сакрије било који детаљ у истрази.

"Он није спорио да су они били, али није могао са сигурношћу да тврди пошто није видео нити је он дечаку дао пиштољ нити асистенцију при гађању", рекао је он додајући да за то не постоје докази.

Н. М. је према речима његовог браниоца, данас навео да се нигде из доказа нити из исказа окривљених и малолетног К. К. не види да је он лично био присутан током обуке малолетног К. К., а он је као инструктор, како наводи адвокат, морао бити обавештен да је отац на своју руку дао пиштољ малолетном К. К.

Како је истакао Живковић, Владимир Кецмановић то није учинио и тиме је злоупотребио своје чланско право у клубу "Партизан", додајући да правилник налаже да обуку и асистенцију у стрељани може извршити лиценцирани инструктор, што, како тврди, није радио његов клијент.

Живковић је рекао да је његов брањеник одговарао на сва сем на питања Кецмановића и њихових браниалца.

Бранилац Кецмановића: Контакт К. К. са оружјем није омогућио његов отац

Ирина Боровић бранилац оптужених Кецмановића данас је поново истакла да је оптужним актом утврђено да контакт са оружјем К. К. није омогућио његов отац, већ да је обука извршена у стрељачком клубу "Партизан", додајући да је одбрана доставила снимак на ком се види како Ратко Ивановић пружа К.К. обуку.

Миљана и Владимир Кецмановић су на претходним суђењима изнели одбрану и одговарали на питања тужилаштва, суда, бранилаца и оштећених, међутим они нису желели да одговарају на питања пуномоћника оштећених.

Кецмановићи од почетка овог поступка негирају кривицу.

Суд је у овом случају затворио суђење за јавност из разлога заштите интереса малолетних жртава.

Отац дечака, оптужен је да је извршио кривично дело – тешко дело против опште сигурности јер је дете од 13 година водио у стрељану и учио да пуца, као и да није адекватно чувао оружје у кући.

Мајка Миљана Кецмановић је оптужена јер је њен ДНК пронађен на једној чаури у учионици у којој је масакр почињен.

Дечак К. К., који у време извршења овог злочина није имао навршених 14 година, па самим тим није кривично одговоран, пуцао је на своје другаре из два очева пиштоља која је узео 1. маја.

Потом их је кобног дана ставио у свој ранац, отишао у школу и током првог часа убио 10 особа и ранио још петоро деце и наставницу историје.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару