Одложено увођење фискалних каса

Увођење фискалних каса за таксисте, адвокате и просвету биће одложено за најмање шест месеци, рекао Слободан Милосављевић. Потребно још једном у Влади Србије анализирати утицај фискализације на те групе, навео министар трговине и услуга.

Министар трговине и услуга Србије Слободан Милосављевић изјавио је да ће увођење фискалних каса за таксисте, адвокате и просвету бити одложено за најмање шест месеци.

Таксисти, адвокати и образовне установе требало је да уведу фискалне касе од 1. марта 2010. године.

Према његовим речима, Влада Србије би ту одлуку требало да усвоји у четвртак, 12. фебруара, према предлогу министарстава трговине, просвете и правде.

"Циљ одлагања је да се још једном у Влади Србије анализира утицај фискализације на те групе", навео је Милосављевић.

Нема разлога за протесте 

Милосављевић је рекао да нема разлога за протесте и да ће Влада Србије учинити све да обезбеди потребне услове кроз услагашавање и измене прописа, како би омогућила несметану фискализацију и равноправност свих професија на тржишту.

"За Адвокатску комору Србије договорено је да радна група анализира обавезу увођења фискалних каса и предложи измене закона и прописа", рекао је министар трговине и услуга.

Како је истакао, главна притужба адвоката на фискализацију односи се на потребу независности професије и неповредивости односа између адвоката и клијента.

Према речима министра, има смисла да се изменама прописа онемогући затварање радњи у случају неиздавања фискалног рачуна, већ да се само наплаћује новчана казна.

"Став Министарства трговине је да то не важи само за адвокате, већ и за све друге", рекао је Милосављевић и додао да су предлажући ту одлуку имали у виду тешку ситуацију у привреди Србије.

Адвокати су почетком новембра били у тродневном штрајку због најављене фискализације. Таксисити и аутопревозници Србије у понедељак су најавили да ће организовати штрајк 23. фебруара у Београду и већим градовима Србије захтевајући да се увођење фискалних каса одложи до 2013. године.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи