Читај ми!

Пробе за грејну сезону у току, екипе отклањају кварове – пријавите ако приметите цурење радијатора

Почеле су функционалне пробе грејања пред нову сезону. Грађани преко контакт центра пријављују проблеме, најчешће због цурења радијатора. Директор ЈКП "Београдске електране“ Вања Вукић изјавио је за РТС да имају око 100 позива дневно, те да је њиховим радницима приоритет да изађу на терен да би решили кварове, као и да сезона највероватније неће почети пре 15. октобра.

Последње припреме система "Београдских електрана" су у току. Контакт центар је од 1. октобра, када су почеле функционалне пробе, примио укупно 300 позива грађана, од чега се 75 њих жалило на цурење радијатора.

Директор ЈКП "Београдске електране" Вања Вукић, гостујући у Београдској хроници, позвао је грађане да омогуће приступ радницима у просторије подстаница да би решили проблеме, истакавши да особама које нису овалашћене није дозвољено да улазе у њих да не би било инцидената.

Сто грађана дневно пријављује кварове

Вукић је рекао да се током функционалних проби дневно контакт центру јави око 100 људи, истакавши да су цурења радијатора приоритет радника "Београдских електрана".

"Наш систем је специфичан јер шест месеци у години мирује. Када крене циркулација воде, долази до појединих проблема и кварова. Задатак 'Београдских електрана' је да што пре изађу на терен“, поручује Вукић.

Напомиње да температура у становима током грејње сезоне мора да буде најмање 21 степен, те да су обезбеђени сви енергенти, на основу којих је формирана цена грејања, у целој Србији.

"Ако просечна температура буде испод 12 степени почећемо и пре 15. октобра са грејањем. Према прогнози, ипак, у наредних десетак дана неће бити потребно да га укључујемо", закључује директор ЈКП "Београдске електране Вања Вукић.

Не радите на своју руку

Екипа Београдске хронике приликом снимања уобичајеног дана мајстора "Београдских електрана" била је по пријави грађана у згради у Мајке Јевросиме 22.

Радници су на место пријаве стигли за два минута, где су у подруму затекли откључану подстаницу, експанзиони суд је на земљи, откинута цев, поплављен подрум, а вода и даље цури.Мајстор је прво искључио струју да неко на настрада.

Станар који је из, за сада, непознатих разлога био у подстаници, повређен је и приватним возилом превезен је у Ургентни центар. 

Владан Павловић, извршни директор за дистрибуцију топлотне енергије ЈКП "Београдске електране" појашњава да је дошло је откидања цеви и додаје да ће у року од два до три дана вратити све у првобитно стање.

Ово што се догодило у Мајке Јевросиме, опомена је свима да ништа не смеју да раде на своју руку, нарочито не кад "Београдске електране" систем пуне водом под притиском.

Док трају функционалне пробе, дежура више од 100 екипа сваког дана од 7 до 19 сати

Кад 15. октобра почне грејна сезона, биће их више, када ће бити и јасно како ради 35 топлотних извора и више од девет и по хиљада подстаница.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи