Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Мета израелског удара на Бејрут Хашем Сафиедин, наследник вође Хезболаха; после пет година Хамнеји држи јавну беседу

Букти сукоб на Блиском истоку. Иран је упутио поруку САД преко Катара у којој је поводом растућих регионалних тензија навео да је фаза једностраног уздржавања завршена, навео је ирански извор за Ал Џазиру. Израелска војска најавила је наставак напада на циљеве Хезболаха у Бејруту, долини Бека и у јужном Либану. Војни официр ИДФ-а је погинуо у борбама на југу Либана, саопштиле су израелске одбрамбене снаге.

Мета израелског удара на Бејрут Хашем Сафиедин, наследник вође Хезболаха; после пет година Хамнеји држи јавну беседу Мета израелског удара на Бејрут Хашем Сафиедин, наследник вође Хезболаха; после пет година Хамнеји држи јавну беседу

Размена ватре између Хезболаха и Израела се наставила. Израелска војска најавила је наставак напада на циљеве Хезболаха у Бејруту, долини Бека и у јужном Либану.

Најмање 16 погинулих у израелском нападу на Западној обали. Претходног дана ИДФ је у више наврата бомбардовао Бејрут и јужни део Либана.

Либанска група Хезболах јавила је да је салвом ракета гађала израелску војну индустрију у заливу Хаифа.

Израелски борбени авиони су напали обавештајне и комуникационе локације Хезболаха у Бејруту, саопштила је израелска војска.

ИДФ позива становнике више од 20 градова у јужном Либану да одмах напусте своје домове, јер је наставила са нападима на Хезболах.

Војни официр ИДФ-а погинуо је у борбама на југу Либана, саопштиле су израелске одбрамбене снаге.

Иран је упутио поруку САД преко Катара у којој је поводом растућих регионалних тензија навео да је фаза једностраног уздржавања завршена, навео је ирански извор за Ал Џазира.

Палестинска управа за воде саопштила је да су сектори водоснабдевања и канализације у Појасу Газе претрпели значајну штету у последњих готово годину дана израелских напада на енклаву, при чему је преко 85 одсто водоводних и канализационих објеката потпуно или делимично престало са радом.

Западне земље начиниле су хитне планове о евакуацији својих грађана из Либана након драматичне ескалације сукоба између Израела и либанског оружаног покрета Хезболах, као и иранског ракетног напада на Израел.

Ескалација сукоба на Блиском истоку могла би да произведе значајне економске последице по регионалну и глобалну економију, док би цене роба остале испод максимума из прошле године, саопштено је из ММФ-а.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи