Пале цене на Копаонику

Због скупих аранжмана почетком сезоне многи су одустали од скијања на Копаонику. Слаба посета натерала угоститеље да драстично снизе цене услуга и смештаја.

Померање школског распуста, пандемија грипа, мало снега током јануара, разлози су које најрадије наводе хотелијери, када правдају слабу посету. Туристи, али и кафеџије на Копаонику, поменуће прво превисоке цене и укидање виза.

"Не може ноћење у Гранду да буде скупље него на Сент Морису или неким другим светским туристичким центрима", каже Петар Вучковић из кафића "Ројал".

"За овај ниво садржаја које нуде хотели Гранд, Анђела и Конаци дефинитивно не можете нигде у Европи да нађете сличан смештај. За очекивати је да неко жели да путује и да види други део света и Европе, али ће се идуће године они који су тамо отишли вратити овде", сматра Миодраг Костић из "МК моунтаин ресорт".

И власник "Гранда" је драстично снизио цене. Седам дана у том хотелу сада кошта нешто више од 300 евра, што је три пута јефтиније него у првој половини јануара. Од среде и цене ски паса биће ниже за 30 одсто, па ће за седам дана коштати 70 евра.

Колико год се неко трудио да га игнорише, закон понуде и тражње се кад-тад одрази на цене, па су оне тако у копаоничким кафићима у фебруару у односу на јануар двоструко ниже. Кафа која је коштала 240 динара, сада кошта 120, пиво које је коштало 220 сада је 110 динара.

Траума центар на планини

Од ове зиме, Копаоник има и свој траума центар, тако да се евентуално повређеним скијашима помоћ указује на лицу места уместо као некада у Рашкој или Краљеву. У ски инфраструктуру уочи зиме држава је уложила пет милиона евра.

"Копаоник је богатији за систем за вештачко оснежавање на стазама Црна и Црвена дубока, богатији је за нову четвороседну жичару и три пратеће стазе на делу скијалишта Гобеља", рекла је Мира Вујичић Јавног предузећа "Скијалишта Србије".

Вечити проблем Копаоника, паркинг, ни ове сезоне није решен. У "МК групи" обећавају да ће до следеће зиме бити изграђена гаража на више нивоа.

До тада, ће предузимљиви мештани, онако на своју руку, лаковерним туристима наплаћивати паркинг 500 динара по дану.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи