Патријарх примио италијанског амбасадора

Патријарх српски Иринеј примио у званичну посету амбасадора Италије у Београду Арманда Варикија. Патријарх угостио и један од најмлађих црквених дечјих хорова "Свети Јован Дамаскин" из Петрограда.

Информативна служба Српске православне цркве саопштила је да је патријарх српски Иринеј примио данас у званичну посету амбасадора Италије у Београду Арманда Варикија.

Сусрету у Српској патријаршији присуствовао је викарни епископ хвостански Атанасије.

Амбасадор Варики захвалио је на добродошлици поглавару СПЦ нагласивши значај улоге патријарха који је "у служби и Богу и народу".

Патријарх српски Иринеј примио је у Српској патријаршији и чланове једног од налмлађих црквених дечјих хоророва "Свети Јован Дамаскин" из Петрограда који већ трећи пут гостује у Србији са репертоаром ауторских и српских песама о Косову и Метохији.

Пријему су присуствовали митрополит црногорско-приморски Амфилохије и епископ хвостански Атанасије који су се придружили јеванђелским поукама упућеним деци из Русије која својим певањем сведоче о најновијој косовско-метохијској голготи и патњи српског народа, наводи се у саопштењу Информативне службе Српске православне цркве.

Руски дечји хор, који је по својим наступима познат у свету, гостовао је 30. јануара, приликом вишедневног боравка у Србији, у дому културе у Штрпцу, а наредног дана у манастиру Грачаница.

Својим византијским појањем деца из Русије узела су учешће у литургији коју је служио епископ рашко-призренски и косовско-метохијски Артемије.

После литургије и захвалне беседе епископа Артемија деца из Петрограда су у гостинској сали манастира извели свој репертоар песама на српском и руском језику.

Госте из Русије поздравила су деца из Косовског Поморавља песмама на српском, руском и грчком језику.

Хор "Свети Јован Дамаскин" из Петрограда основан је по благослову старца Јована Крестјанкина 1990. године, а оснивач и диригент хора је Ирина Валентиновна Болдишева која ову посету предводи са протојерејем Андрејем Логвиновим.

Деца из Русије предходно су учествовала на академијама поводом прославе светог Саве, у Зрењанину (26. јануара), и на сам празник у Руском дому и у Центру "Сава".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи