Дефиле полиције у Врњачкој Бањи

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је данас, на првом дефилеу полицијских јединица одржаном кроз Врњачку Бању, да грађани у сваком тренутку могу да рачунају на полицију.

"Полицијски дефиле, сличан овом данас, одржава се традиционално у Београду пред обележавање Дана полиције. Желели смо да то не буде јединствено и само у Београду. Хоћемо да покажемо да је полиција уз свој народ у сваком месту, граду, свакој општини у Србији. Хоћу да знате да на ове девојке и момке, на које сам ја изузетно поносан, можете увек рачунати", рекао је министар грађанима на Врњачкој Променади.

Стефановић је казао да су припадници Министарства ту да кроз снажне акције полиције у заједници штите све грађане, преноси Танјуг.

Министар је данас пустио у промет и новоизграђену улицу Слатински венац у Врњачкој Бањи.

"Општина Врњачка Бања је у сарадњи са Републиком у последњих годину и по дана интензивно радила на изградњи инфраструктуре и промоцији туризма", рекао је Стефановић, додајући да ће улица која је данас отворена за саобраћај и која је дугачка око 1.200 метара омогућити бољу комуникацију и безбеднији саобраћај у Врњачкој Бањи.

Врњачка Бања је данас једна од најзначајнијих туристичких дестинација Србије, али и место где се многи туристи из земље и иностранства упознају са нашим гостопримством и начином организовања комуналног реда и безбедности, навео је он.

Стефановић је изразио задовољство што је током трајања музичке манифестације "Лавфест" у Врњачкој Бањи, коју је посетио велики број страних и домаћих туриста, било мало инцидената, али ниједан озбиљан, што показује добру сарадњу грађана, локалне самоуправе и полиције.

"Наш посао је да са локалном самоуправом и грађанима градимо бољи систем безбедности. Хоћемо да грађани знају своје полицајце, да буду сигурни на путевима и зато полиција не само ових дана, већ и увек стриктно спроводи закон", истакао је министар.

Он је подсетио на неколико кампања за безбеднији саобраћај , као што је везивање сигурносних појасева и вожњу без алкохола које дају резултате и мање изгубљених живота.

Србија показује да може да буде добар домаћин и да је у тренутку када у многим државама у Европи и свету влада нека врста нестабилности, код нас је све мирно и стабилно, закључио је Стефановић.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи