Обреновац добија нову зграду Центра за социјални рад

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и градоначелник Београда Синиша Мали положили су камен темељац нове зграде Центра за социјални рад (ЦСР) у Обреновцу, у коју ће бити смештене и филијале Фонда ПИО и РФЗО.

У нови објекат, површине 820 метара квадратних, биће уложено 67 милиона динара (без ПДВ-а), преноси Танјуг.

Део средстава обезбедило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања (37 милиона динара, без ПДВ-а), а део РФЗО и Фонд ПИО (30 милиона динара, без ПДВ-а).

Министар Вулин је након полагања камена темељца рекао да ће министарство без обзира на уштеде и смањење буџета увек имати новца за капиталне инвестиције истичући да 28 година није подигнут ниједан објекат социјалне заштите.

Он истиче да је министарство обезбедило део средстава и да тај новац служи на корист свих суграђана, а не за промоцију самог министарства или неке институције.

"Ово је инвестиција у наше људе, у наше кориснике, у нашу привреду. Држава треба да штеди, али не на капиталним улагањима", додаје Вулин.

Министар наводи да ће се обједињавањем ЦСР-а и филијала Фонда ПИО и РФЗО у једну зграду грађанима омогућити да заврше све своје потребе на једном месту, или на једном шалтеру.

Он је пренео извињење због тога што премијер Александар Вучић није могао да присуствује данас полагању камена темељца, иако је најавио долазак, и обећао грађанима да ће он за око 90 дана, колико ће радови трајати, отворити зграду.

Градоначелник Београда Синиша Мали подсећа да су током поплава уништене просторије ЦСР-а и РФЗО и да ће изградња новог објекта оклакшати остваривање права за више од 5.500 Обреновчана, корисника услуга тих центара.

Он наглашава да ће објекат бити изграђен за 90 дана те да ће бити први такве врсте у Обреновцу који ће објединити све установе социјалне заштите.

"Ово више није питање обнове Обреновца, обнова је завршена. Ово је сада развој и инвестирање у Обреновац да би био једна од најлепших општина у Београду", каже Мали.

Председник општине Мирослав Чучковић рекао је да је почетак изградње тог објекта, практично почетак друге фазе обнове Обреновца која обухвата уређење центра града.

Нову зграду ЦСР, Фонда ПИО и РФЗО у Обреновцу градиће грађевинска фирма "Мој дом ентеријер".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару