Читај ми!

Селаковић: За стање на Врутцима одговорна држава

Ужичко тужилаштво ускоро ће саопштити прве информације из предистражног поступка о томе како је дошло до неисправне воде у том граду, рекао министар Никола Селаковић. Сви надлежни за пијаћу воду обухваћени истрагом, која може довести и до централног државног нивоа, каже Селаковић.

Министар правде Никола Селаковић најавио је, после разговора са основним тужиоцем, да ће ужичко тужилаштво ускоро изаћи у јавност са првим информацијама из предистражног поступка који се спроводи да би се открило како је дошло до појаве неисправне воде за пиће у том граду.

"Свако ко је надлежан да обезбеди пијаћу воду за Ужице обухваћен је истрагом. Предистражне радње и истрага могу да доведу и до централног државног нивоа, јер, као што је то случај са минихидроелектраном на Врутцима, дозволе за такве објекте дају републичке институције", рекао је Селаковић.

Селаковић је нагласио да проблем са акумулацијом Врутци датира још од пре 10 до 15 година и да је та ситуација метафора нашег друштва.

"За стање на Врутцима одговорна је држава, која последњих година није функционисала и многи нису радили оно што је требало по закону да раде. Тако смо имали ситуацију да је водозахват Врутци третиран као туристички објекат у коме се купало, дизали нелегални објекти, пољопривредна газдинства и све остало што је довело до тога да Ужичани данас немају исправну пијаћу воду", рекао је Селаковић.

Министар правде похвалио је Основно и Више тужилаштво у Ужицу и истакао да су они први државни органи који су средином децембра, после првих сазнања о неисправности воде, предузели одговарајуће потезе и радње за откривање одговорних за проблем са водоснабдевањем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи