Читај ми!

Оскрнављено турбе Шејх Мустафа Паше

Трећи пут за два месеца на Шејх Мустафа Пашином турбету освануле увредљиве поруке. Из "Градске чистоће" апелују на грађане да пријаве уколико имају информације о починиоцима и истичу да чишћење графита кошта све Београђане.

Екипе ЈКП "Градска чистоћа" поново ће уклонити увредљиве поруке које су непознате особе исписале на споменику Шејх Мустафа Пашином турбету.

Ово је трећи пут у претходна два месеца да уклањамо графите који скрнаве споменике и уништавају културно историјско добро Београда, саопштило је комунално предузеће "Градска чистоћа".

У претходна два пута са споменика Шејх Мустафа Пашиног турбета опрана је површина од 54 квадратна метра, што је не само "Градску чистоћу", већ и све Београђане и оне који су графите исписали, коштало приближно 55.000 динара.

Данас је очишћена површина од око седам метара квадратних и то чишћење је коштало око 7.000 динара.

Непосредно после чишћења споменика Шејх Мустафа Пашиног турбета, у претходном периоду опрано је и око 10 квадрата зида исписаног увредљивим порука на Цркви Светог Вазнесења Господњег у Улици Адмирала Гепрата.

Из ЈКП "Градска чистоћа" апелују на суграђане да надлежним сужбама пријаве ако имају било какву информацију о починиоцима, како би им се стало на пут, јер несавесна лица скрнаве културно историјско добро Београда и причињавају велику материјалну штету коју надокнађују сви Београђани, пише у саопштењу "Градске чистоће".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи